Dunnes egna böcker

  

På biblioteket i Strängnäs, Multeum, sprang vi på ”Mitt lyckliga liv” och ”Mitt hjärta hoppar och skrattar” Av Rose Lagercrantz. Bokomslagen tilltalade mig direkt. Jag föll för de underbara färgerna och bilderna på härliga ungar. Leo har letat böcker i stil med Helena Bross serie om Klass 1b men det har varit svårt att hitta lättlästa och välskrivna böcker. Det finns ofta en önskan att kunna relatera till personerna i boken man läser, och vad är bättre för ett barn i ettan och tvåan än att få läsa om barn i samma situationer, miljöer och med känslor som man själv har.

I de här två böckerna får vi följa Dunne. En lycklig unge med mängder av tankar och känslor. Kompisar, förluster, oro och glädje.
Leo blev förvånad när han öppnade böckerna. När han först höll i den så fick han känslan av att detta var en ”storbarns-bok” och han var övertygad om att det skulle vara text sida upp och sida ner. Böckerna är tvärtom väldigt luftiga och fulla med härliga illustrationer (av Eva Eriksson) som stöder upp texten och handlingen.  Här får han alltså två böcker som är hyfsat lättlästa och ändå rätt tjocka. Ett nytt steg på läsglädje-stegen.

Adlibris: Mitt lyckliga liv, Mitt hjärta hoppar och skrattar

Bokus: Mitt lyckliga liv, Mitt hjärta hoppar och skrattar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s